E

In China is dit een zeer belangrijke vorm van geneeskunde. Vele honderden jaren heeft men de invloed van voedingsstoffen op de meridiaan-energieën en op de organen bestudeerd. Van vele honderden kruiden, mineralen en andere voedingsstoffen is bekend welke invloed ze op het lichaam hebben. Men kijkt daarbij naar het effect dat een kruid op het menselijk lichaam heeft.

Door kruiden met verschillende eigenschappen samen te voegen tot een kruidenformule, zijn er honderden combinaties bekend die werkzaam zijn in bepaalde ziektegevallen. Veel van die kruidenformules zijn honderden jaren oud en evenlang beproefd. De Chinese arts die deze kruiden voorschrijft, zal dit doen op basis van een uitvoerige kennis van de T.C.G. (Traditionele Chinese Geneeswijze). Hij zal altijd een uitvoerige (energetische) diagnose stellen.

Gebruik deze formules niet zo maar zonder overleg met een Chinese arts. De formule is individueel toegespitst en speciaal afgestemd op de persoonlijke gezondheidssituatie van de patiënt. De behandeling wordt aanvankelijk per week beoordeeld en voorgeschreven. Het kruidenrecept wordt herhaaldelijk afgestemd op de veranderingen van de gezondheidssituatie. Naast deze onbewerkte kruiden bestaan de Chinese kruiden ook in tablet en/of poedervorm.